Nov-01: 10 Molens

Afgelopen september heb ik wat rondjes in Nederland gefietst en zo nu en dan kom je dan een mooie molen tegen. De meeste heb ik op de foto gezet. Toevallig zag ik 1 van die molens langskomen bij Sjannes. Een trekvogelwandeltocht eindigde waarschijnlijk bij hetzelfde station, waar je eens per half uur in een directe trein naar Alkmaar kan stappen.

Al met al leek het me dus wel leuk om die molens bij elkaar op een fotopagina te zetten. Die van Zoetermeer had ik al eerder geplaatst. De laatste 2 zijn eigenlijk niet van een fietstochtje. Een paar dagen terug wandelde ik een rondje door Haarlem om het Spaarne en een dag eerder maakte ik weer eens een foto van de molen tussen m’n huis en de supermarkt. De zon stond er mooi op.

Ik dacht dat ik nog een molenfoto had in Sloten (niet Sloten bij Amsterdam, maar die in Friesland). De molen staat maar minimaal op de foto en dus tekort voor op een molenpagina. Die komt vast nog wel terug als ik wat over Sloten ga bloggen.

Advertentie

Geplaatst op 2016-11-01, in Zwerfmatig en getagd als , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Mooi die molenpagina, hier in het zuiden van Limburg vind je niet zoveel windmolens.

  2. @Sjoerd: Daar zijn minder polders leeg te malen en maakten ze gebruik van watermolen voor het malen van tarwe of het aandrijven van een zagerij. Hier in de gefuseerde gemeente Almaar barst het van de windmolen; een stuk 40. Meestal hout met rietsen bedekking en maar 2 van steen. Daarom heb ik een zwak voor de stenen excemplaren.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: