0976-Koblenz

Bij Neuwied nam ik de snelste route over de Rijn. Gelukkig vond ik de brug snel, want mijn ervaringen met de verkeersdrukte in deze stad waren me een jaar eerder erg slecht bevallen.

Aan de westkant van de Rijn was het zeker rustiger. Ook daar liep een fietsroute langs de Rijn. Nu heb ik die al eens eerder gefietst en ik bedacht een hoekje af te snijden. Goede fietsbordjes, rustige fietspaden, kwam ook door een aardige plaats, maar kwam veel te westelijk uit. Om Koblenz te vinden moest ik weer een stuk terug naar het oosten.

Mijn omzwerving was duidelijk niet voorzien door de fietswegwijsbord-plaatsers. Ik belandde dan ook op een te uitgestrekt industrieterrein, terwijl ik die juist wens te mijden. Gelukkig was het al aan het eind van de middag en was het er redelijk rustig. Op het hele terrein waren fietspaden. De twee overgebleven buswachtenden hielpen me goed en wisten me naar de juiste brug over de Moezel te loodsen.

Ik was al eerder aan alle 3 de kanten van Koblenz geweest, maar het centrum had ik nog nooit goed bekeken. Nu dus wel en ik vond er een leuk klein hotel in het autovrije deel. Daarbij had ik vooral gelet op de afstand tot treinverkeer. Ooit heb ik me daar flink op verkeken bij Bingen. Die fout, van niet kunnen slapen vanwege de goederentreinen die de hele dag aan weerszijde door het Rijndal denderen, wil ik graag vermijden.

Koblenz heeft als voordeel dat de treinen er door de grotere stations langzamer gaan. Hemelsbreed zat ik het verst verwijderd van de 3 treinroutes en bij het hotel kon ik geen enkel treingeluid waarnemen. Ongestoord slapen was hier geen enkel probleem. Toch was ik blij met het goed isolerende dubbelglas. Een van de vele kerktorens stond wel heel dichtbij en de beieraar van dienst draaide overuren.

Het leuke van dit soort ‘Fawlty-towers’-hotels zijn alle malle trappetjes. Deze gingen nu zelfs door tot in mijn kamer, waar halverwege 2 flinke treden verschil zat. Ik ben dan altijd weer blij dat ik maar 1 fietstas uit 1 geheel heb die ik over 1 arm kan dragen.

Koblenz is ook een mooie stad. Het avondommetje werd dan ook een stuk langer dan gisteravond. Zo werd ik er getrakteerd op een prachtige zonsondergang boven de Moezel. Best leuk want dit was bijna een maand eerder dan ik dit optik en nu er bij ons van die mooie luchten te zien zijn. In de Moezelmonding lagen de passagiersschepen 3 dik naast elkaar. De verste touristen moesten door 2 andere schepen lopen om de wal te bereiken.

Ik heb nog meer avondfoto’s gemaakt, maar daar is mijn camera toch iets te lichtongevoelig voor. Hun mooie 5-torendom kwam er niet scherp op. Nu lijkt dat geval vreselijk op die van Limburg aan de Lahn en die had ik al eens bij mooi weer gekiekt.

Het flink uitgelichte standbeeld op ‘De hoek’ lukte nog het beste.

Begin met Kaart | Vervolg

Advertentie

Geplaatst op 2006-10-05, in Zwerfmatig-6 en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Je weet waarschijnlijk dat je hier gefietst bent door het gebied waar het verhaal van die fameuze Duitse serie “Heimat” gesitueerd was.

  2. @Rob: Zo ver was ik nog niet. Mijn dwalerij vond plaats aan de noordkant van de Moezel, rond Mühlheim en Kärlich.
    Ik heb de serie niet gezien, maar na wat zoeken begrijp ik dat het in een reeks kleine dorpjes tussen Oberwesel en Simmern opgenomen is.

  3. Ik kijk al weer uit naar je volgende dagverslag. Leuk om dat zo te lezen.

  4. Lelijk monument, maar mooi geplaatst daar bij samenvloeiing van Moezel en Rijn. Symbool van de duitse zege over de fransen in 1871, of was het 72.

  5. @Fialas: Ik vind het net zoiets als bij Porta Westfalica. Zeker niet mooi, maar het hoort erg bij zo’n stad. In dit geval vvond ik het mooi uitgelicht.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: