Aug-18: Fietsvakantie 2003

In de afgelopen dagen heb ik een oud website-artikel gerecycled. Aan het verslag heb ik weinig gedaan, behalve dat ik het in 3 delen heb geknipt.

Zie hier deel 1, deel 2 en deel 3 met kaart.

In 2003 had ik een website en een paar maanden nadat ik in dat jaar m’n fietsvakantie verreed heb ik daar een verslag op geplaatst met een kaartje en wat foto’s. Dat was een methode die ik tussen 1998 en 2005 toepaste. Daarna kwam ik met bloggen in aanraking en heb ik de nieuwere verslagen anders geschreven, minder zakelijk en meer opvallende details. En meer en betere foto’s. Want dat was in 2003 bij mij minmaal. Ik was nooit een echte vakantie-fotograaf en kocht bijvoorbeeld ansichtkaarten, die ik ook prima vond. In die tijd had ik een redelijk goede compact camera met fotorolletjes. Dus dat werd afdrukken en inscannen.

Het 2003-verhaal is echter nooit opgewaardeerd naar m’n eerdere weblogs. Ik kwam er niet aan toe. Nu dus wel. Daarbij heb ik de foto’s opnieuw op een betere kwaliteit ingescanned. Met de anscichten lukte dat veel minder. Daar zit een raster in door de drukmethode. Bij mijn oudere scanner zat een goed ontrasteringsprogramma. Bij mijn huidige en veel nieuwere scanner kon ik dat niet vinden en met ‘verminderen van ruis’ was het resultaat nog altijd veel minder dan bij de scans uit 2003. Kortom die oude scans heb ik voor de ansichten gebruikt en die heb ik op de afmeting van destijds gelaten.

De fietsvakantie zelf ging redelijk normaal met ruim 2000 km fietsen in 20 dagen. Alleen ging het na een dag of 4 fout. Ik stuiterde met een noodvaart door een kuil en brak wat spaken in het achterwiel. Dat is verholpen, maar zo’n 14 dagen later ging het helemaal mis. Toen brak er (met wat spaken) een stuk uit m’n achternaaf. En dat gebeurde net op de laatste dag die ik wilde fietsen. Zo erg was het dus niet.

In die vakantie kwam ik ook langs de magneetbaan net ten oosten van de Groningse grens. Een paar jaar later ging het met die baan ontzettend mis en kwamen er 23 mensen om. Het lijkt er op dat dat project daarna niet meer echt van de grond is gekomen. Hun website doet het niet meer en ik vond nog wel dit artikel uit 2016.

Via het menu Fietsen -> Fietsvakanties kom je in een overzicht met meer fietsvakanties. Dit jaar zie ik een fietsvakantie niet zitten en zal ik in m’n fietsvakantiemaand september regelmatig bij de radiologie in het ziekenhuis te vinden zijn.

Advertentie

Geplaatst op 2017-08-18, in Zwerfmatig en getagd als , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Sommige zaken kun je niet afdwingen en heb je te accepteren… Ik vindt de foto’s best nog wel aardig in je verhalen.

  2. fruttekoek

    Zoals gewoonlijk weer een mooi verhaal, Ximaar. En ditmaal ook een nostalgisch tintje.
    Ik moet bekennen dat ik nog nooit van die Groningse zweeftrein had gehoord.

  3. Indrukwekkend.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: