Apr-29: Parkeergarage Pancras?

Laatst viel me het oranje infobord (reclamebord) links op:

Hieronder ingezoomed:


Volgens het kombord op de bovenste foto rechts staat dit reclamebord net in Sint Pancras, gemeente Langedijk.

Prima dat Alkmaar reclame maakt voor de parkeergarages, die goedkoper zijn dan parkeren langs de weg in het centrum. Je bent op deze plek zo’n 4km van het centrum en net ten noorden van de Vroonermeer. Ook in die buitenwijk sta je gewoon gratis.

Progleem is echter als je de P (met dakpijl op het bord) volgt, dat je Sint Pancras in rijdt. Daar is parkeren altijd gratis en je treft er geen vervolgborden meer naar parkeergarages in hartje Alkmaar.

Kortom kieper het stilstaande blik maar over de gemeentegrens.

Pancrassers doen daar overigens niet moeilijk over. Er is een gemeentelijke fusie op handen tussen gemeente Langedijk en Heerhugowaard. Sint Pancras heeft te kennen gegeven daar niet blij mee te zijn. Zij willen (net als het noordelijke stukje Koedijk) bij Alkmaar.

Dat hadden ze ook 29 jaar eerder kunnen bedenken toen de gemeente Sint Pancras (met dat stukje Koedijk) voor Langedijk koos. Ze waren bang dat Alkmaar er allemaal huizen zou bouwen en Alkmaar was nogal armlastig. Inmiddels weten ze beter. Langedijk bouwde er ook huizen (aan een kant die niet goed ontsloten kan worden) en is qua financien zeker niet gunstiger dan Alkmaar. Zelf vind ik het jammer dat ze de benedenweg vernaggelt hebben, door daar asfalt te vervangen door slecht gelegde straatstenen.

De Bovenweg is overigens ook geen succes als het om fietscomfort gaat. De enige verbetering is de Twuyverweg. De lijnbus tussen Sint Pancras en de rest van Langedijk is onlangs opgeheven. Zelf (als geboren Pancrasser) begrijp ik wel waarom ze bij Alkmaar willen. Geografisch zijn ze voor 3-kwart omsloten door Alkmaar. De vraag is alleen of dat nog gaat lukken. Een paar jaar geleden wilde Oterleek (dat in de Heerhugowaard ligt) bij Heerhugowaard. Toch moesten ze met de rest van de gemeente Schermer mee naar Alkmaar.

Advertentie

Geplaatst op 2019-04-29, in Alkmaar, Kiesmatig, Regiomatig en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. De gemeente Hoensbroek, nu Heerlen wilde destijds bij Brunssum, en achteraf was dat ook een betere keuze geweest voor Hoensbroek (en Brunssum).

  2. Niet zo slim geplaatst lijkt me. Er is ook een Duitse versie.

  3. @Ferrara: Een Engels heb ik ook al gezien. Een Spaanse of Italiaanse hoeven niet, hun campers passen niet in de parkeergarage. ;-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: