Jun-27: Goes

Anderhalve week geleden bedacht ik een vrijtreinendagje te verzilveren. Het zou mooi weer worden en de dagen daarop te warm weer met onweertoestanden. Ik wist dat het behoorlijk warm zou worden, maar besloot toch naar Boxmeer en aansluitend Venray te gaan. Voor de warmte uit moest dat wel kunnen.

Eigenlijk had ik ook Blerick in m’n hoofd, maar daar was het zo rond half 3 snikheet. Het was te warm voor ook maar een terrasbezoekje. In de Chriet Titulaer, een van de Arriva-boemeltjes was het lekker koel. Blerick werd dus niet meer dan een overstap-perron naar koelere oorden. Kwam ook wel goed uit. Vooral in Venray had ik een flink stuk gelopen. (Kom daar in een later blogbericht op terug.) Lekker de benen uit laten rusten in de trein naar Eindhoven en aansluitend die naar Breda, Roosendaal en Goes.

Een paar uur later was het in Goes inderdaad een graad of 5 koeler en daarmee veel lekkerder weer. Prima keuze en ik heb er heerlijk op een terras op het Marktplein een vismaaltijd genoten. Vervolgens bedacht ik ook daar nog een klein rondje te lopen. Had ik al eens eerder bedacht en toen kwam het er niet van. Eerst maar de stadswal gevolgd, waarbij ik een leuk haventje en een grappig steegje trof.

Met de 12km die ik eerder in Boxmeer en Venray had gelopen was dit mooi genoeg. Maar nog net voor het station zag ik in de verte een watertoren. Die stond achteraf een stuk verder dan ik dacht. Wel een mooie en is ook een rijksmonument. En bij dezelfde rotonde trof ik ook nog eens een e-huisje van de PZEM. Iets dergelijks had ik al een paar keer bij Sjoerd gezien. Deze bij de watertoren kon ik daar nog niet tussen vinden.

Hier een fotopagina.

Terug naar de trein bedacht ik een iets andere route te nemen, waardoor m’n ‘korte’ wandelingetje in Goes uitliep van 4 naar 8 km. Kwam nog wel een supermarkt tegen voor wat extra bijvoeding onderweg. Verder zag ik ook daar nog een paar Murals. De laatste was echter te groot, die kon ik niet op de foto zetten zonder de bomen ervoor. Daarbij begon het al wat te schemeren. (Inmiddels heb ik een website gevonden waar hun 18 murals op vermeld staan. Daar valt die grote dus ook op te bewonderen.)

Uiteindelijk was ik om kwart over nul in Alkmaar, waar ik nog anderhalve kilometer naar huis liep. In totaal had ik die dag 22km gelopen. Voor mij op loopgebied een record.

Advertentie

Geplaatst op 2019-06-27, in Kunstmatig, Treinlopen en getagd als , , , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 9 reacties.

 1. Ah, je was in de buurt dus. Hier is het meestal wat koeler dan in de rest van het land. Goes gaat meer Murals laten plaatsen. Ook mijn gemeente heeft het er over. Ik vind het prima als men de boel daarmee opknapt.

 2. @John: Echt fotogeniek weer was het helaas ook niet meer. Het was een beetje heiig door de warmte/verdamping. Er zat nog een mural (ook een soort vogel) aan een flatgebouw aan de Bongerd, van ongeveer 8 verdiepingen hoog. Kreeg dat na 8 uur niet mooi op de foto door de bomen langs de Van Hertumweg.

 3. Zo, je hebt goed geprofiteerd van je dagkaart! Leuk.

 4. Haha, ik pretendeer ook niet dat ik ze allemaal heb. dat zou een levenswerk worden. Ik heb wel meteen even gekeken wat een dagje treinen kost. ASls ik eens alleen op pad wil is dat waarschijnlijk goedkoper dan met de auto.

 5. Wat doe jij bewonderenswaardig veel op een vrijreizendag.

 6. @Sjoerd: Ik heb nooit geld gestoken in een auto. Dus geen rijbewijs en geen afschrijfkosten,verzekering of brandstof. Eigenlijk treinde ik aanvankelijk ook maar net voldoende om de 40% kortingskaart van 50 euro/jaar er uit te halen. Boven de 60 kan je daar vrijreizendagen bij kopen en die kosten 25 euro voor 7 stuks, is nog geen 4 euro per dag. In dat geval haal ik m’n kortingskaart er ruim uit. Met de auto had me dit tochtje van 587km 252 euro gekost plus mogelijke parkeerkosten. En eigenlijk kost een auto me veel meer per kilometer, aangezien ik hem bijna niet zou gebruiken. Ik moet er ook niet aan denken om 6 uur achter het stuur te zitten en op te letten.

  Ik heb ook nog even de kilometerprijs uitgerekend. Voor die vrijreizendagen is dat gemiddeld 2,7 cent als ik op zo’n dag 300km (150 heen en 150 terug) reis.
  M’n gewone kilometerprijs met dalurenkorting is 15,7 cent per kilometer omdat ik er zo weinig gebruik van maak. Gemiddeld komt het op 4,2 cent/km uit. Zit dus alles in als kostendalurenkaart en kosten vrijreizendagen.

  Zo’n kaartjes van Kruidvat kost 5,0 cent/km als je er 300 km op een dag mee reist. Bij verder zakt die kilomterprijs natuurlijk.

  Als je eenmalig een dagje onbeperkt wilt treinen zonder dalurenkaart, dan kan je bij Kruidvat, Hema of AH een kaartje halen voor circa 15 euro. Dat deed ik tot m’n 60ste.

 7. @Ferrara: Deze keer gebruikte ik ‘m meer als een tienertourkaart. Last van een 2de jeugd. ;-)

 8. Ik had deze bijdrage eerder gemist. Wow, wat doe jij veel in 1 dag. En natuurlijk is het fijn om Goes door jouw ogen te zien. En zoals je weet … Goes gaat me aan het hart.

 9. @Koen: Bijelkaar (dus met Venray en Boxmeer) had ik net iets (een kilometer of 4) teveel gelopen. Toch had ik de watertoren van Goes niet willen missen. ;-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: