Okt-21: StationsPleinParkeerders

Al enkele jaren is het station van Alkmaar verbouwd en voorzien van een ruime fietsenstalling. Vanaf dat moment heeft de gemeente samen met Prorail dagelijks fietsen van het heringerichte stationsplein gehaald. ‘Fietsen zijn immers ontsierend.’

Het duurde dus niet lang of de eerste auto’s verschenen op het plein. Het begon met auto’s van Prorail en de NS; iemand moet toch het ‘goede’ voorbeeld geven. Die auto’s zie ik er nu niet meer. Staan nu waarschijnlijk op het tamelijk lege stationsparkeerterrein naast de fietsenstalling.

Maar nu staat er regelmatig ander blik, waaronder veel bedrijfsbusjes:Maar ook gewone personenauto’s:

Ze zullen allemaal claimen dat ze er moeten werken. Maar zoveel en zo vaak? En moet je auto naast je werk geparkeerd worden? Mag dat niet ietsje verder? Daarbij zie ik die ‘werknmers’ doorgaans niet in de buurt van hun geparkeerde auto. Of tractor:

Lijnbussen kunnen er overigens ook wat van, bijvoorbeeld op de drukke looproute naar de grote VMBO en Huiswaard. (Rood is dus het voetpad.):

Hier nog een parkeerder net achter de tegel met verboden voor fiets(ers)-symbool:

Daar loopt vrijwel niemand, die tegel is in tegenstelling tot zijn broertejs totaal niet versleten. Als er al mensen lopen, dan doen die het over het fietspadje en daar ligt geen tegel verboden te lopen.

Voor handhaving moet je overigens niet bij de politie zijn. Die zet ‘m ook op het stationsplein en dan ook nog eens op de belangrijkste blindenroute:

En als je denk dat je daar aso-matigmoeilijk overheen komt, terf je opeens een auto die in het verlengde van de blangrijkste zebra parkeert en ook nog eens op het ribbelpad en de klanktegels voor blinden:

Advertentie

Geplaatst op 2019-10-21, in Alkmaar, OV-matig en getagd als , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. Fatsoen of respect ontbreekt vooral ….

  Waar ligt het aan?

  Bezorgde groet,

 2. Sommige weggebruikers maken er potje van. Lak aan alles en iedereen. De politie moet beter weten.
  Regelmatig verzet ik bij de bibliotheek een fiets die op de strook voor blinden staat. Soms denk ik dat de jeugd niet weet waar die strepen voor zijn.

  ot: Ik las elders een reactie van je. Ook ik lees eerst reacties voor ik reageer, dat voorkomt dubbelingen.

 3. @Rob: Het komt omdat er nu veel ruimte is. Het is niet alleen dat de fietsen er niet meer mogen staan, maar ook dat het plein 3x zo groot is geworden. De mensen die er staan hebben er allemaal iets te zoeken. Denk aan een ramenwasser of een liftmonteur. Maar het zijn er soms zoveel, dat je daar aan gaat twijfelen. Het lijkt er wel op dat de fietsen weg moesten om zo ruimte te maken voor auto’s.

 4. @Ferrara: Alle leeftijden zetten hun fiets tegen het raam van de bieb, terwijl dat een zogenaamde gidslijn is. Heb ook wel eens gevraagd of de bieb er via een briefje of met stickers e.e.a. willen aangeven, maar dat doen ze niet. Hier meer voorbeelden: https://ximaar.wordpress.com/2013/03/27/mrt-27-alkmaarse-blindvriendelijkheid/

  Binnenkort maak ik daar een ander bericht over.

 5. Er lopen heel was asootjes rond op deze wereld. Ik ziet het hier als er weer eens ene voor mijn garage staat…

 6. Pure gemakzucht, een andere reden is er niet, denk ik.
  Eentje moet de eerste zijn…
  Hetzelfde beeld als een stukje vuil ergens, binnen een paar uur ligt er een hoop bij.

 7. Zou die burgerlijke ongehoorzaamheid te maken kunnen hebben met dat het gewone volk zich door de politiek genaaid en door de overheid genegeerd voelt. We moeten het ook allemaal zelf maar uitzoeken, de politie komt niet die vindt het ook wel best zo.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: